Ingredientai
- Chia sėklos 1 valg. š. juodųjų
- Klevų sirupas 125 ml
- Vanduo 60 ml
- Avižiniai dribsniai 135 g
- Džiovintos figos 100 g supjaustytų gabaliukais
- Migdolai 160 g 80 g plokštelių ir 80 g smulkintų riešutų
- Kakava 25 g raw
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C. Kepimo indą (20x20cm) išklokite pergamentiniu popieriumi.
2. Į dubenį suberkite chia sėklas ir supilkite vandenį. Išmaišykite ir palikite apie 10 min. išbrinkti. Tada supilkite klevų sirupą, suberkite miltus, avižinius dribsnius, figas, migdolų plokšteles, kakavą, vanilės ekstraktą ir susmulkintus migdolus, viską sumaišykite.
3. Masę sukrėskite į paruoštą kepimo indą ir paskirstykite per visą paviršių, galiausiai gerai suplokite, suspauskite, kad viršus būtų tolygus ir visi kraštai prisipildytų mase.
4. Kepkite 30 min., arba kol gražiai patamsės.
5. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite kepimo inde. Tada išimkite ir dantytu peiliu supjaustykite norimo dydžio batonėliais (aš supjausčiau į 8 dalis).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai