Ingredientai
- Cukrus 1 st. 0,5
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Migdolai 1 valg. š. šlakelis - esencijos ir saujelė migdolų riešutų
- Miltai 1 puodelis 1,5 apie (280 g)
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Šokoladas 200 g miltelių
Kaip gaminti
- Riešutus nuplaukite, nekapotus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purumo. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, suberkite šokoladą ir sausoje keptuvėje pakepintus riešutus.
- Į masę pamažu supilkite kiaušinių bei cukraus plakinį ir užmaišykite tirštą tešlą.
- Ją krėskite ant miltais pabarstytos lentos, gerai išminkykite ir drėgnomis rankomis suformuokite kelis pailgus kepaliukus. J
- uos pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol pagels.
- Išėmusi atvėsinkite, supjaustykite plonomis riekelėmis, išdėliokite kepimo skardoje ir dar 10 min. padžiovinkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Apverskite ir dar 5 min. džiovinkite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita