Ingredientai
- Miltai 1 puodelis
- Kakava 2 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Pienas 1 puodelis
- Cukrus 3 valg. š.
- Šokoladas 85 g (smulkinto gabalėliais)
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
- Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, kakava ir cukrumi. Per vidurį padarome duobutę, įmušame kiaušinį, supilame pieną ir aliejų. Viską išsukame iki vientisos masės ir įmaišome šokoladą.
- Keptuvę gerai įkaitiname, temperatūrą sumažiname iki vidutinės ir šaukštu liejame blynelius. Kai paviršiuje pasirodo burbuliukai, blynelius apverčiame ir dar pakepame iš kitos pusės.
Aš juos kepiau be jokių riebalų, užteko tešloje esančio aliejaus. Jei jūsų keptuvė linkusi viską prisvilinti, įpilkite papildomą šaukštą aliejaus.
Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis g-blogas.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita