Ingredientai
- Burokėliai 250 g virti
- Juodasis šokoladas 300 g
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Rudasis cukrus 225 g
- Migdolai 160 g skrudinti
- Kakava 4 valg. š.
- Druska 4 g
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Burokėlius smulkiai sutarkuokite. Šokoladą sutarkuokite burokine tarka.
- Kiaušinius išplakite su ruduoju cukrumi. Į kiaušinių plakinį įmaišykite migdolus (juos galite ir susmulkinti ar dėti skrudintų jų drožlių), kakavą, druską, tarkuotus burokėlius ir šokoladą.
- Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 160`C karštumo orkaitėje kepkite maždaug pusvalandį.
- Gatavą kepinį ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti 5 min.
- Paskui kepinį apibarstykite milteliniu cukrumi (nebūtinai) ir supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais.