Ingredientai
- Grikių miltai 120 g viso grūdo
- Miltai 120 g kvietinių
- Burokėliai 150 g virtų
- Kokosų aliejus 100 g arba sviesto (ir dar šaukštas aliejaus glajui)
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Kakava 70 g
- Juodasis šokoladas 130 g 50 g tešlai ir 80 g glajui
- Medus 3 valg. š. arba 4 šaukštų rudojo cukraus
- Soda 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Džiovintos spanguolės 1 valg. š. papuošimui
Kaip gaminti
1. Virtus burokėlius sutarkuojame smulkia tarka.
2. Kokosų aliejų arba sviestą pašildome su medumi, kol viskas suskystėja ir susimaišo.
3. Kiaušinius lengvai išplakame.
4. Į kiaušinių plakinį pilame kiek atvėsintą lydytą sviestą su medumi ir dar lengvai paplakame. Sudedame burokėlių tyrę ir išmaišome.
5. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda ir kakava. Įmaišome šiuos sausus ingredientus į burokėlių ir kiaušinių masę. Į tešlą įmaišome smulkiais gabalėliais pjaustytą šokoladą. Tešla bus klampi ir tiršta.
6. Tešlą dedame į keksiukų formeles.
7. Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
8. Glajui šokoladą ištirpiname su kokosų aliejumi. Pilame po šaukštelį šio glajaus ant iškeptų pravėsusių keksiukų. Puošiame džiovintomis spanguolėmis.