Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt. 3 - kiaušiniai ir 2 - tryniai
- Vanilinis cukrus 2 valg. š. „Dansukker“ su natūralia vanile
- Cukrus 160 g „Panevėžio Plius“
- Grietinėlė 500 ml
- Juodasis šokoladas 250 g lydyto
- Riešutai 100 g cukruotų smulkintų
- Apelsinai 1 vnt. žievelės
Kaip gaminti
- Sudėkite kiaušinius, trynius ir cukrų į karščiui atsparų dubenį.
- Pastatykite dubenį virš vos verdančio vandens prikaistuvio ir plakite elektriniu plaktuvu 6–8 minutes arba kol mišinys taps šviesus ir sutirštės.
- Tada nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suplakite grietinėlę.
- Atsargiai supilkite plaktą grietinėlę į kiaušinių mišinį ir sumaišykite iki vienalytės masės.
- Po truputį supilkite lydytą šokoladą, suberkite smulkintus riešutus, apelsino žievelę ir maišykite.
- Supilkite mišinį į 2 litrų skardą ar dvi mažesnes skardas ir užšaldykite (6 valandas arba per naktį).
- Prieš tiekdami truputį palaikykite kambario temperatūroje.
- Pagaminsite per 50 min., neskaičiuojant šaldymo laiko.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita