Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Kakava 20 g
- Grietinėlė 200 ml
- Cukrus 210 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
- Sirupas 100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
- Juodasis šokoladas 100 g papuošimui
Kaip gaminti
- Į prikaistuvį storu dugnu sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus šokoladą, ir užvirkite. Virkite ant lėtos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Lengviausia temperatūrą pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
- Pilkite masę į kepimo popieriumi išklotą prikaistuvį ir leiskite ataušti.
- Tada padalykite ją į gabaliukus.
- Išlydykite šokoladą indą su šokoladu įstatę į verdantį vandenį. Pamirkykite šokolade pyrago gabaliukus ir sudėkite juos ant grotelių, kad atauštų.
Receptas „DANSUKKER“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita