Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Grietinėlė 150 g
- Cukrus 110 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
- Sirupas 150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
- Juodasis šokoladas 125 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Lazdynų riešutai 100 g sveikų
Kaip gaminti
- Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite.
- Suberkite smulkintą šokoladą ir druską.
- Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
- Maišydami suberkite lazdynų riešutus, tada mišinį supilkite į stačiakampę skardą (30 x 10 cm), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Leiskite ataušti.
- Supjaustykite kvadratiniais gabaliukais ir patiekite.
Receptas „DANSUKKER“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita