Ingredientai
- Sviestas 125 g
- Razinos 125 g besėklių
- Romas 50 ml
- Cukrus 125 g
- pakelis 1 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 200 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. nubrauktas šaukštelis
- Kakava 1 valg. š.
- Juodasis šokoladas 25 g
- Graikiniai riešutai 40 g smulkintų
Kaip gaminti
1. Nuplautas ir nusausintas razinas užpilkite romu ir bent valandą pamirkykite, tada gerai nuvarvinkite.
2. Sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
3. Kiaušinius išplakite iki putų.
4. Gabalėliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą labai gerai išsukite su vaniliniu cukrumi ir druska.
5. Kai sviesto masė taps puri, įmaišykite išplaktus kiaušinius, paruoštą miltų mišinį.
6. Galiausiai suberkite razinas, smulkia trintuve tarkuotą juodąjį šokoladą ir gerai išsukite.
7. Pasirinktos formos keksiukų formeles ištepkite riebalais, pabarstykite miltais ir į jas sukrėskite tešlą. Užberkite riešutų ir kepkite apie 30 min. iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Keksiukus tiekite atvėsintus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita