Ingredientai
- Miltai 180 g
- Cukrus 270 g 150 ir 120
- Kokosų drožlės 1 st. saujelė
- Kriaušės 6 vnt. mažų
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 1,5
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Bananai 200 g
- Juodasis šokoladas 120 g
- Sultys 300 ml apelsinų - sirupui
- Vynas 150 ml balto desertinio - sirupui
- Gvazdikėliai 2 vnt. sirupui
- Cinamonų lazdelė 2 vnt. sirupui
- Pipirai 2 vnt. kvapniųjų - sirupui
- Žvaigždanyžis: (sirupui) 2 vnt.
Kaip gaminti
- Miltus su kepimo milteliais persijokite į gilų dubenį.
- Suberkite cukrų, kokosų drožles ir gerai išsukite.
- Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sumeskite į karščiui atsparų indą ir išlydykite vonelėje virš garų.
- Bananus sutrinkite šakute, sumaišykite su lydytu sviestu, kiaušiniais ir išplakite elektriniu plakikliu.
- Miltus sumaišykite su kiaušinių ir bananų plakiniu, supilkite lydytą šokoladą ir gerai išsukite.
- Kriaušes nulupkite, sėklalizdžius išskobkite.
- Apelsinų sultis ir desertinį vyną supilkite į puodą, suberkite cukrų, nurodytus prieskonius ir užvirkite.
- Į sirupą dėkite po kelias kriaušes ir trumpai apvirkite, kad šiek tiek suminkštėtų.
- Išgriebkite ir gerai nuvarvinkite. Paruoštos tešlos prikrėskite trečdalį keksiukų formelių.
- Į kiekvieną įsmeikite po kriaušę.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Ištraukusi apliekite lydytu šokoladu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita