Ingredientai
- Šokoladas 100 g
- Sviestas 45 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 3 valg. š.
- Grietinėlė 4 valg. š. neriebios
- Miltai 1 st. 0,8
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 0,5
- Muskatas 1 arbat. š.
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. maltos
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 185 laipsnių.
- Šokoladą sulaužykite į gilią lėkštę. Čia pat sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą.
- Lėkštę įstatykitevį didesnį dubenį su karštu vandeniu ir lydykite, kol neliks gumulėlių.
- Kiaušinių trynius atsikirkite nuo baltymų. Trynius sudėkite ten, kur maišysite keksiukų tešlą ir išsukite iki vientisos masės.
- Baltymus supilkite į plakiklį, į juos suberkite cukrų ir išplakite iki standžių putų.
- Į išsilydžiusią sviesto-šokolado masę supilkite grietinėlę ir maišydami šildykite, kol masė taps vientisa.
- Atsikirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltą muskatą ir aitriosios paprikos miltelius.
- Į išplaktus trynius supilkite tirpintą šokoladą, sviestą ir grietinėlę. Išsukite. Nuo šios akimirkos rekomenduoju pernelyg nedelsti, kadangi šokoladas gana sparčiai kietėja kambario temperatūroje.
- Suberkite miltų bei prieskonių mišinį, išmaišykite iki vientisos, tirštos masės.
- Pilkite išplaktus kiaušinių baltymus. Atsargiai, sukdami į vieną ir tą pačią pusę, išmaišykite. Nustokite maišyti iš karto, kai tik nebelieka baltymų pėdsakų. Tikrai nenorite permaišyti keksiukų tešlos!
- Tešlą pilkite į keksiukų formeles ir šaukite į orkaitę 15-20 minučių.
- Baigus kepti, aušinkite atsargiai - po truputį praveriant orkaitę, kad nebūtų staigaus temperatūrų skirtumo.
- Siūlymas: jei nemėgstate/negalite valgyti aštraus maisto, į masę įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio maltų aitriųjų paprikų.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Gintarė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita