Ingredientai
- Sviestas 110 g
- Juodasis šokoladas 100 g
- Kakava 4 valg. š. jei naudosite tą tikrąją karčiąją, tuomet užteks ir poros šaukštų
- Cukrus 170 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 5 g
- Miltai 110 g
- Sutirštintas pienas 200 g pusė skardinės „Rududu“
- Graikiniai riešutai 100 g
Kaip gaminti
1. Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą su šokoladu. Tirpindama nuolat maišykite.
2. Į gautą masę įberkite kakavos, cukraus, vanilinio cukraus ir viską gerai sumaišykite.
3. Gautą masę supilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius ir miltus.
4. Tešlą gerai suplakite iki vientisos masės. Ji kvepės šokoladu, bus tamsiai ruda, tiršta, bet nesunkiai bėgs nuo šaukšto. Jei tešla bus per skysta – įberkite miltų, jei per tiršta – įmuškite dar vieną kiaušinį.
5. Į formeles pilkite po šaukštą tešlos, paskui dėkite po šaukštelį karamelės, vėl šaukštą tešlos ir ant keksiukų viršaus užbarstykite trupintų riešutų.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °Ctemperatūros ir apie 30 min. kepkite, kol keksiukai gražiai iškils. Beje, jokiu būdu neatidarykite orkaitės anksčiau nei po 25 min., nes keksiukai subliūkš!
7. Atvėsusius skanėstus pabarstykite milteliniu cukrumi.
Skanaus! :)
Receptą atsiuntė Ingrida Bajoraitytė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita