Ingredientai
- Sausainiai 200 g sausainių „Gaidelis“ (ar panašių) trupinių
- Sviestas 150 g
- Cukraus milteliai 100 g
- Pienas 100 ml
- Kakava 100 g
- Migdolai 50 g galima naudoti ir kitokius riešutus
- Riešutai 100 g smulkintų riešutų arba džiūvėsių trupinėlių kiaušiniams apvolioti
Kaip gaminti
1. Sviestą ištrinkite su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais), suberkite sausainių trupinius (geriausia sausainius tiesiog sumalti), supilkite pieną ir viską gerai išmaišiusi, porą valandų palaikykite šaldytuve.
2. Tuomet šiek tiek aliejumi išteptomis rankomis jau galima formuoti kiaušinius, į kurių vidų įdedamas siurprizas: migdolo, lazdyno, graikinis ar kitoks riešutas.
3. Kiaušinio išorę apvoliokite riešutų, džiūvėsių trupiniuose, smulkintose kokosų drožlėse ar pan. Kiaušinius palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.
Pastaba. Kad kiaušiniai nebūtų vieniši, galima juos įkurdinti lizdeliuose - krepšeliuose (šie pirkti parduotuvėje).
Dekorui galite naudoti melisos lapelius ir plaktą grietinėlę su cukrumi.
Puikiai tiks tiek mažiems, tiek dideliems smaguriams. Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita