„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai
Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai / Dangiros Šimašiutės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tikriausiai žiūrite į kepinius, kurie labiau panašūs į bandutes nei į pyragaičius, ir klausiate savęs, kodėl gi jie karališki? O vadinu juos karališkais tik todėl, kad ruošiau pritaikydama prancūziško Trijų Karalių pyrago receptą. Tokį pyragą Prancūzijos kepyklėlėse jūs išvysite kasmet nuo gruodžio vidurio iki sausio antros pusės.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 °C.

2. Juodąjį šokoladą sulaužykite gabaliukais, suberkite į dubenėlį, jį statykite ant garų vonelės ir kaitinkite, kol šokoladas ištirps.

3. Migdolų miltus sumaišykite su cukrumi, įmaišykite kiaušinį, minkštą sviestą, vanilę ir tirpintą šokoladą.

4. Išvyniokite vieną sluoksniuotos tešlos lakštą, išpjaukite 6 maždaug 12 cm diametro apskritimus (naudokite puodelį arba mažą lėkštutę). Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

5. Pabadykite apskritimus šakute ir ant kiekvieno jų uždėkite paruošto šokoladinio įdaro paliekant maždaug centimetro ilgio neapteptą kraštą.

6. Iš kito sluoksniuotos tešlos lakšto išpjaukite tokio pat dydžio apskritimus kaip ir iš pirmojo. Uždenkite jais paruoštus pyragaičius su įdaru ir labai gerai užspauskite kraštus, užtvirtindami šakutės paspaudimais.

7. Patepkite pyragaičius plaktu kiaušinio tryniu. Mažo peilio galu, lengvais judesiais galite kiekvieną pyragaitį išvagoti lengvu raštu. Viduryje kiekvieno pyragaičio padarykite mažutę skylę, kad kepant viduje susikaupęs oras galėtų išeiti.

8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25–30 min., kol pyragaičiai išsipūs ir gražiai parusvės.

9. Ištraukus iš orkaitės leiskite jiems kiek atvėsti, bet patarčiau mėgautis dar šiltais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.