Ingredientai
- Juodasis šokoladas 100 g
- Migdolų miltai 120 g arba tiesiog maltų migdolų
- Cukrus 70 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sviestas 60 g kambario temperatūros
- Vanilės ekstraktas 1 valg. š.
- Kiaušinių tryniai 1 vnt. aptepimui
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 °C.
2. Juodąjį šokoladą sulaužykite gabaliukais, suberkite į dubenėlį, jį statykite ant garų vonelės ir kaitinkite, kol šokoladas ištirps.
3. Migdolų miltus sumaišykite su cukrumi, įmaišykite kiaušinį, minkštą sviestą, vanilę ir tirpintą šokoladą.
4. Išvyniokite vieną sluoksniuotos tešlos lakštą, išpjaukite 6 maždaug 12 cm diametro apskritimus (naudokite puodelį arba mažą lėkštutę). Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
5. Pabadykite apskritimus šakute ir ant kiekvieno jų uždėkite paruošto šokoladinio įdaro paliekant maždaug centimetro ilgio neapteptą kraštą.
6. Iš kito sluoksniuotos tešlos lakšto išpjaukite tokio pat dydžio apskritimus kaip ir iš pirmojo. Uždenkite jais paruoštus pyragaičius su įdaru ir labai gerai užspauskite kraštus, užtvirtindami šakutės paspaudimais.
7. Patepkite pyragaičius plaktu kiaušinio tryniu. Mažo peilio galu, lengvais judesiais galite kiekvieną pyragaitį išvagoti lengvu raštu. Viduryje kiekvieno pyragaičio padarykite mažutę skylę, kad kepant viduje susikaupęs oras galėtų išeiti.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25–30 min., kol pyragaičiai išsipūs ir gražiai parusvės.
9. Ištraukus iš orkaitės leiskite jiems kiek atvėsti, bet patarčiau mėgautis dar šiltais.