Ingredientai
- Pūsti ryžiai 50 g
- Datulės 125 g be kauliukų
- Kokosų aliejus 40 g
- Klevų sirupas 20 g
- Kakava 20 g
- Riešutų sviestas 40 g pvz., žemės riešutų
- Kokosų drožlės 1 valg. š. papuošimui
Kaip gaminti
1. Nedideliame trintuvo inde iki vientisos masės išsukame datules. Jeigu jos kietokos, įdedame 5 g nerafinuoto kokosų aliejaus, bet jei minkštos, sutrinsime ir be aliejaus. Išsukta masė turi būti vientisa, šiek tiek šviesesnė, negu pradžioje buvo pačios datulės.
2. Į dubenį dedame pūstus ryžius, išsuktas datules ir išmaišome. Šaukštu nepavyks, tad viską teks maišyti rankomis.
3. Dubenėlyje virš garų vonelės išlydome 30 g kokosų aliejaus, pilame klevų sirupą ir kakavą. Viską išmaišę dedame riešutų sviestą, dar kartą išmaišome.
4. Du šaukštus gauto šokolado dedame į pūstus ryžius ir višką išmaišome. Papildomai dedame 10 g kokosų aliejaus ir išmaišome.
5. Gautą masę dedame į metalinę 13×13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome ir paspaudžiame. Ant viršaus pilame likusį šokoladą, užbarstome kokosų drožlių ir dedame į šaldymo kamerą. Kąsneliams taip pat galite naudoti mažą formelę duonai kepti tik prieš ta ją išklokite maistine plevele.
6. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į 9 dalis. Laikome šaldymo kameroje. Rekomenduojame suvartoti per mėnesį.