Ingredientai
- Pienas 100 ml 1/2 puodelio nenugriebto
- Cukrus 50 g 1/4 puodelio smulkaus
- Kiaušiniai 2 vnt. didelių trynių
- Juodasis šokoladas 170 g stambiai kapoto
- Grietinėlė 150 ml 3/4 puodelio
Kaip gaminti
Lengvas desertas puikiai tinkantis prie puodelio kavos....saldu...
1. Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną.
2. Į dubenėlį įpilkite cukrų bei kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės.
3. Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Sumaišytą masę kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.
4. Į dubenėlį su susmulkintu šokoladu lėtai, nedideliais kiekiais pilkite karšto pieno mišinį ir maišykite, kad šokoladas ištirptų. Uždenkite ir leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros.
5. Kol masė šąla, kitame dubenyje suplakite grietinėlę ir sudėkite ją į šokolado masę, išmaišykite. Masę sudėkite į atskirus puodelius, kuriuose patieksite putėsius ir palikite valandai šaltai, kad sustingtų.
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita