Ingredientai
- Juodasis šokoladas 200 g 70 proc.
- Sviestas 1 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Grietinėlė 300 ml plakamosios
- Vanilė 1 vnt. pusė vanilės ankšties
- Graikiniai riešutai 40 g skrudintų
- Migdolų likeris 1 valg. š.
- Mėtos 1 arbat. š. lapelių papuošti
Kaip gaminti
1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų indą ir ištirpinkite virš garų kartu su sviestu.
2. Kiaušinius gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, kad neliktų bakterijų, tada baltymus atskirkite nuo trynių. Atskirame inde baltymus išplakite iki standžios purios masės.
3. Grietinėlę iki purumo išplakite su cukrumi.
4. Trynius išplakite atskirai ir pamažu įplakite į šokolado masę, tada palengva įmaišykite grietinėlę, supilkite likerį ir suberkite vanilės sėklytes.
5. Galiausiai labai palengva įmaišykite baltymus – turi išeiti labai puri putėsių masė. Lengvai išmaišykite, kad liktų oro burbuliukų.
6. Putėsius krėskite į desertinius dubenėlius ir bent 3 val. palaikykite šaldytuve. Tiekite apibarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintais riešutais ir papuošusi mėtos šakele.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojat šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita