Ingredientai
- Juodasis šokoladas 50 g
- Pieninis šokoladas 150 g
- Pienas 50 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Romas 5 ml
- Grietinėlė 150 ml riebios
- Avietės 100 g
Kaip gaminti
1. Į puodą su verdančiu vandeniu įstatykite dubenėlį, sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir maišydama kaitinkite, kol šokoladas visiškai išsilydys. Supilkite pieną, išmaišykite iki vientisos masės. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi ir įmaišykite į pravėsusią šokolado masę. Baltymus suplakite iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į šokolado masę. Galite įpilti šlakelį romo.
3. Atskirame dubenyje gerai suplakite grietinėlę, sudėkite į šokolado masę ir atsargiai išmaišykite. Sukrėskite putėsius į plačias taures arba nedidelius keraminius indelius ir pastatykite šaltai mažiausiai 8 val. Prieš patiekdama ant viršaus uždėkite aviečių.
Kulinaro patarimas. Su saldžiais šokoladiniais putėsiais puikiai dera ir kitos saldžiarūgštės uogos: vyšnios, mėlynės ir gervuogės.
Pagaminsite per 20 min. (šaldymo laikas 8–12 val.).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita