Ingredientai
- Juodasis šokoladas 200 g
- Rudasis cukrus 100 g „Demerara“
- Sviestas 100 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 100 g
- Kepimo milteliai 3 g pusė arbat. š.
- Migdolai 50 g malti
Kaip gaminti
1. 100 g šokolado ištirpinti dubenyje, įstatytame į didesnį indą su karštu vandeniu. Sudėti kambario temperatūros sviestą, suberti cukrų (truputį sviesto ir cukraus palikti kepimo formelėms patepti ir pabarstyti) ir sukti, kol cukrus ištirps ir masė pasidarys puri.
2. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius po vieną įmaišyti į šokolado masę. Maišant suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir maltais migdolais.
3. Baltymus su žiupsneliu druskos standžiai išplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
4. Šešias nedideles keksų formas patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir išdėlioti tešlą.
5. Likusį šokoladą (100 g) sulaužyti gabaliukais. Juos įspausti į tešlą. Pyragaičius 180 ºC karštumo orkaitėje kepti apie 15 min. Patiekti karštus (kai ataušta ir įdaras sustingsta, būna ne tokie skanūs).