Ingredientai
- Juodasis šokoladas 200 g
- Sviestas 200 g
- Cukrus 250 g 200 - „Dansukker“ cukraus „Farinas“ ir 1 valg. š. - „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
- Kiaušiniai 8 vnt. 4 - kiaušiniai, 4 - trynių ir 1 - baltymo
- Miltai 200 g
- Miltelinis cukrus 150 arbat. š. „Dansukker“
- Avietės 1 valg. š. 1 - 2 sunkos, tinka ir vyšnių
- Žiedlapiai:(rožių arba hortenzijų žiedų) 1 sauja
Kaip gaminti
- Labai gerai išplakite kiaušinius ir trynius su cukrumi „Farinu“. Įsijokite miltus. Išplakite dar sykį.
- Ištirpinkite šokoladą su sviestu dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį, ir įmaišykite į kiaušinių masę.
- Formeles patepkite sviestu ir pabarstykite kakava. Tešlą supilkite į formeles.
- Kepkite apie 15 min. 200 °C orkaitėje. Ištrauktus iš orkaitės atvėsinkite, tada apverskite ir iškratykite iš formelių.
- Cukraus miltelius sumaišykite su uogų sunka ir, jeigu dar reikia, – trupučiu vandens, kad gautųsi tirštas glaistas.
- Apliekite juo atvėsusius pyragaičius. Pyragui papuošti kiaušinio baltymą išplakite iki putų, jame pamirkykite gėlių žiedlapius, tada – cukruje.
- Kai nudžius, dekoruokite jais kepinius.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita