„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladiniai pyragaičiai

Šokoladiniai pyragaičiai
Šokoladiniai pyragaičiai
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Šokoladą sulaužykite ir dubenyje sumaišykite su gabalėliais pjaustytu sviestu, Statykite į puodą su karštu vandeniu ir maišykite, kol šokoladas ir sviestas išsilydys. Palikite masę 10 minučių, kad šiek tiek atvėstų.

2. Į kitą indą įmuškite kiaušinius, sudėkite trynius, suberkite cukrų ir plakite, kol masė pasidarys vientisa ir pašviesės. Įmaišykite išsijotus miltus. Lydytą šokolado ir sviesto masę sumaišykite su kiaušinių ir miltų mase.

3. Tešlą supilkite į ąsotį, tada išpilstykite į sviestu išteptas ir kakava pabarstytas folijos formeles. Padėkite valandai į šaldytuvą. Ištraukusi, tešla pripildytas formeles išrikiuokite kepimo skardoje ir 10–12 minučių pašaukite į 200ºC karštumo orkaitę. Tiekite su vaniliniais ledais.

Konditerio patarimai

♦ Pyragaičius galite kepti ir lanksčiose silikoninėse formelėse – iš jų labai patogu išimti kepinius, jas nesudėtinga išplauti.

♦ Jei baiminatės, kad pyragaičiai prilips prie formelių, patepusi jas sviestu, įkiškite į šaldytuvą. Kai sviestas sustings, formeles juo dar sykį ištepkite, įberkite į kiekvieną po šaukštą kakavos. Tada formeles pavartykite taip, kad milteliai priliptų, o likusius išberkite. Galite krėsti tešlą...

♦ Šokoladiniai pyragaičiai bus ypač gardūs aplieti karameliniu padažu. Į puodą su storu dugnu įberkite 250 g cukraus, įpilkite 4 šaukštus vandens ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Ugnį padidinkite ir virinkite masę, kol ši karamelizuosis (4–5 minutes). Nukėlusi nuo ugnies, atsargiai įmaišykite 140 g plakamosios grietinėlės, 50 g lydyto sviesto. Palikite, kad atvėstų.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.