Ingredientai
- Juodasis šokoladas 200 g
- Sviestas 200 g ir 50 gr. lydyto
- Kiaušiniai 4 vnt. ir 4 tryniai
- Cukrus 100 g
- Miltai 200 g
- Kakava 10 g
Kaip gaminti
1. Šokoladą sulaužykite ir dubenyje sumaišykite su gabalėliais pjaustytu sviestu, Statykite į puodą su karštu vandeniu ir maišykite, kol šokoladas ir sviestas išsilydys. Palikite masę 10 minučių, kad šiek tiek atvėstų.
2. Į kitą indą įmuškite kiaušinius, sudėkite trynius, suberkite cukrų ir plakite, kol masė pasidarys vientisa ir pašviesės. Įmaišykite išsijotus miltus. Lydytą šokolado ir sviesto masę sumaišykite su kiaušinių ir miltų mase.
3. Tešlą supilkite į ąsotį, tada išpilstykite į sviestu išteptas ir kakava pabarstytas folijos formeles. Padėkite valandai į šaldytuvą. Ištraukusi, tešla pripildytas formeles išrikiuokite kepimo skardoje ir 10–12 minučių pašaukite į 200ºC karštumo orkaitę. Tiekite su vaniliniais ledais.
Konditerio patarimai
♦ Pyragaičius galite kepti ir lanksčiose silikoninėse formelėse – iš jų labai patogu išimti kepinius, jas nesudėtinga išplauti.
♦ Jei baiminatės, kad pyragaičiai prilips prie formelių, patepusi jas sviestu, įkiškite į šaldytuvą. Kai sviestas sustings, formeles juo dar sykį ištepkite, įberkite į kiekvieną po šaukštą kakavos. Tada formeles pavartykite taip, kad milteliai priliptų, o likusius išberkite. Galite krėsti tešlą...
♦ Šokoladiniai pyragaičiai bus ypač gardūs aplieti karameliniu padažu. Į puodą su storu dugnu įberkite 250 g cukraus, įpilkite 4 šaukštus vandens ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Ugnį padidinkite ir virinkite masę, kol ši karamelizuosis (4–5 minutes). Nukėlusi nuo ugnies, atsargiai įmaišykite 140 g plakamosios grietinėlės, 50 g lydyto sviesto. Palikite, kad atvėstų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita