Ingredientai
- Juodasis šokoladas 250 g
- Sviestas 100 g
- Kiaušiniai 7 vnt.
- Cukrus 175 g
- Miltai 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. 200 g juodojo šokolado ir sviestą ištirpinkite vandens garų vonelėje. Paskui į gautą masę suberkite pusę cukraus, viską išmaišykite ir atvėsinkite.
2. Atskirtus kiaušinių trynius atsargiai ir švelniai išplakite su likusiu cukraus kiekiu ir sumaišykite su šokolado mase. Įberkite miltų.
3. Į gautą tešlą galiausiai dėkite kiaušinių baltymus ir išmaišykite. Tešla turėtų būti tiršta.
4. Tešlą supilstykite į formeles ir į kiekvieną įdėkite po šokolado gabaliuką. Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių.
5. Ištraukite iš orkaitės, palaukite keletą minučių. Pyragėlius nuo formelės kraštų atsargiai atskirkite peiliu ir perkelkite į lėkštę. Tiekite su vaniliniais ledais.
Ossama Charafeddine |
Receptas virtuvės šefo Ossamos Charafeddine’o
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Profesionalių kulinarų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita