Ingredientai
- Miltelinis cukrus 400 g
- Kakava 100 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Sviestas 120 g ir gabalėlis skardai patepti
- Pienas 60 ml
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Neaukštą kepimo skardą išklokite folija, plonai padenkite sviestu. Dubenyje sumaišykite miltelinį cukrų, kakavą ir cinamoną.
2. Nedideliame puode ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, supilkite pieną, nuolat maišydama lėtai užvirinkite. Kai puodo pakraščiuose skystis ims burbuliuoti, nukaiskite nuo ugnies ir užpilkite ant miltelinio cukraus, kakavos ir cinamono mišinio, supilkite vanilės ekstraktą. Maišykite, kol masė taps vientisa. Sukrėskite ant folija išklotos skardos, tolygiai paskirstykite, atvėsinkite ir pastatykite į šaldytuvą 1–2 valandoms, kad sustingtų.
3. Atsargiai iškelkite sustingusią masę iš skardos, supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Tiekite iškart arba sudėkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve.
Kulinaro patarimas. Į saldainių masę galite įmaišyti mėgstamų riešutų arba šokolado gabalėlių.
Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita