Ingredientai
- Miltai 300 g
- Kakava 180 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Cukrus 1 st.
- Sviestas 100 g ir 50 g mėtų įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Miltelinis cukrus 2 st. mėtų įdarui
- Pienas 3 valg. š. mėtų įdarui
- Maistinė mėtų esencija (mėtų įdarui) 5 ml
- Maistiniai dažai (žalios spalvos, mėtų įdarui) 1 g
Kaip gaminti
1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos.
3. Elektriniu plakikliu išsukite sviestą su cukrumi, maišykite, kol masė taps puri, – maždaug 2 min. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Dalimis sudėkite miltus, užminkykite kietoką tešlą.
4. Iškočiokite iš tešlos maždaug 7 mm storio lakštą, apvalia formele išspauskite sausainukus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 10–12 min. Palikite atvėsti.
5. Paruoškite mėtų įdarą. Sumaišykite miltelinį cukrų, kambario temperatūros sviestą, pieną ir mėtų esenciją, įlašinkite 3 lašelius maistinių dažų. Užtepkite šaukštelį mėtų įdaro ant sausainio, uždėkite kitą sausainuką.