Ingredientai
- Sviestas 75 g
- Cukrus 250 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 500 g kvietiniai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kakava 125 g miltelių
- Juodasis šokoladas 50 g tarkuoto
- Druska 1 žiupsnelis
- Žemės riešutai 100 g arba lazdynų
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, kiaušinį išplakite elektriniu plaktuvu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, kakavą, tarkuotą šokoladą, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Įmaišykite kapotų riešutų.
2. Šaukštu formuokite sausainius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant 5 cm tarpus.
3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Sausainius keletą minučių vėsinkite orkaitėje ir išimkite.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė