Ingredientai
- Sviestas 60 g
- Cukrus 3 valg. š.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pienas 500 ml
- Miltai 175 g
- Kakava 30 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Citrinos 2 vnt.
Kaip gaminti
- Nuplikykite citrinas, nutarkuokite žievelę. Į puodą supilkite pieną, suberkite kakavą, išmaišykite. Sudėkite smulkintą sviestą, suberkite cukrų, druską. Maišydami kaitinkite, kol sviestas išsilydys.
- Masę supilkite į plakimo indą. Po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite miltus. Suplakite vientisą masę. Valandą laikykite šaldytuve. Ištraukusi 10 minučių palaikykite kambario temperatūroje.
- Keptuvėje išlydykite šaukštelį sviesto. Samteliu pilkite tešlą ir formuokite ploną lietinį. Kepkite iš abiejų pusių po minutę. Taip iškepkite lietinius iš likusios tešlos. Pabarstykite citrinos žievelėmis (tinka ir tarkuotas šokoladas), susukite ritinėlius, juos supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Po du suverkite ant dekoratyvių konditerinių smeigtukų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita