Ingredientai
- Juodasis šokoladas 250 g (kartusis, drožlėmis)
- Sojų pienas 1 st.
- Vanilės lazdelė 0,5 vnt.
- Sojų varškės sūris 300 g (tofu)
- Avietės 0,25 st.
- Mėlynės 0,25 st. (tinka ir šilauogės)
Kaip gaminti
Kaip gaminti:
-
Sudėkite karčiojo šokolado drožles į indą. Supilkite į puodą sojų pieną ir įdėkite vanilės lazdelę. Užvirinkite. Kai užvirs, pilkite ant šokolado drožlių. Palikite vienai minutei.
-
Išimkite vanilės lazdelę ir plakite iki vientisos masės. Atskirai šilkinį tofu įdėkite į plaktuvą ir plakite apie 10 sekundžių (iki kreminės konsistencijos).
-
Supilkite šokolado ir sojų pieno padažą ant tofu ir plakite iki vienalytės masės (apie 20–30 sekundžių).
-
Lygiomis porcijomis sudėkite putėsius į 5 dubenėlius, įdėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol putėsiai sukietės (apie 1 valandą). Prieš patiekdami po lygiai paskirstykite uogas ir papuoškite putėsius.