Ingredientai
- Vafliai (28 x 14 cm): 7 vnt.
- Žemės riešutų sviestas: 230 g
- Šokoladas 250 g po 100 g juodojo ir pieninio – pertepti ir 50 g juodojo – viršui aptepti
- Grietinėlė 250 ml 35–36 proc. riebumo
- Lazdynų riešutai 100 g 70 g kepintų ir smulkintų riešutų pertepti ir 30 g viršui pabarstyti
Kaip gaminti
- Į dubenėlį sudėkite kvadratėliais sulaužytą juodąjį ir pieninį šokoladą. Ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje. Sudėkite riešutų sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir suplakite elektriniu plaktuvu, kol gausite tirštą kremą.
- Suberkite į kremą kepintus ir smulkintus lazdynų riešutus ir išmaišykite.
- Pertepkite vaflius paruoštu kremu. Suvyniokite į maistinę plėvelę, paslėkite ir palaikykite šaldytuve per naktį.
- Išimkite vaflius iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plėvelės. Supjaustykite gabalėliais. Kiekvieno gabalėlio viršų apliekite tirpintu juoduoju šokoladu ir apibarstykite kepintais bei smulkintais lazdynų riešutais. Palaukite, kol sustings, ir patiekite. Skanaus!