Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukraus pudra 230 g
- Miltai 240 g
- Kakava 4 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pienas 1 puodelis
- Sviestas 125 g
- Vanilės ekstraktas 0,3 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite skardą. Šiam tortui galite rinktis ne tik įprastą apvalią, bet ir žiedo formą.
2. Išplakite kiaušinius ir cukraus pudrą. Tuomet sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius bei supilkite į kiaušinių masę. Nepamirškite įmaišyti ir žiupsnelio druskos, kuri saldumui suteiks kitokio atspalvio.
3. Tuomet ant nedidelės ugnies pakaitinkite pieną ir sviestą, įlašinkite vanilės ekstrakto. Sviestui ištirpus viską reikia įmaišyti į tešlą ir kepti orkaitėje 20–30 minučių.
4. Biskvitui iškilus ir apkepus, viršų galima gardinti kokoso drožlėmis, užpilti karštu šokoladu ar papuošti uogomis.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Kepiniai