Ingredientai
- Burokėliai 260 g virtų, susmulkintų
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Medus 90 g skysto
- Kakava 14 g
- Migdolų miltai 140 g
- Grikiai 80 g užmerktų 2 stiklinėmis vandens per naktį
- Kokosų aliejus 80 g
- Lazdynų riešutai 50 g
- Juodasis šokoladas 180 g 70 proc. kakavos
- Kepimo milteliai 4 g
- Druska 3 g
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Burokėlius, kiaušinius, medų, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską dedame į elektrinį plaktuvą ir susmulkiname.
3. Šokoladą ir aliejų ištirpiname, atvėsiname iki 30-ies laipsnių ir perpilame į dubenį. Ten pat pilame ir burokėlių bei kiaušinių masę, išmaišome. Suberiame ir riešutus bei mirkytus grikius. Išmaišome, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
4. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame 35–40 min. arba tol, kol į pyrago vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.