Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 18
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis cukinijų keksas

Šokoladinis cukinijų keksas
Šokoladinis cukinijų keksas / Miskozverys.lt nuotr.
Skaitysiu vėliau

Miško žvėrysCukinijos šiame kepinyje sutirpsta ir pyragą palieka drėgną ir itin gardų. Tad jei dar įtariai žvelgiate į saldumynus su daržovėmis, šis receptas gali būti būtent tas, kuris leis peržengt abejones plačiu žingsniu.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (naudokite 24 cm skersmens apvalią formą arba 20 cm kraštinės kvadratinę formą) išklokite kepimo popieriumi.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.

3. Tirpią kavą užpilkite 3 šaukštais karšto vandens ir išmaišykite. Virtuviniu plaktuvu plakite sviestą su cukrumi iki purumo. Dalimis nuolat plakdami įmaišykite vanilę, kavą, kiaušinius.

4. Dideliame dubenyje burokine tarka sutarkuokite cukiniją. Šokoladą sukapokite nedideliais gabalėliais ir taip pat suberkite į dubenį. Suberkite apie ⅓ miltų mišinio ir maišykite, kol cukinija pasidengs miltais – ji neturėtų sulipti į didesnius gumulus.

5. Likusį miltų mišinį suberkite į sviesto ir kiaušinių plakinį. Maišykite tik tol, kol masė taps vientisa. Palengva įmaišykite cukiniją.

 

6. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą, išlyginkite. Kepkite 40–50 minučių, kol į pyrago vidų įsmeigtas medinis pagaliukas išlįs švarus.

7. Ištraukę pyragą iš orkaitės, peiliu apveskite jo pakraščius, kad atkabintumėte nuo sienelių. Atvėsinkite formoje.

8. Prieš tiekdami galite apibarstyti cukraus pudra.

Pastaba: Jei cukinija peraugusi ir jos žievė kieta – ją nulupkite. Jei naudojate jauną cukiniją, jos lupti nereikia.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.