Ingredientai
- Miltai 370 g
- Kakava 80 g miltelių – kepimo formai apibarstyti
- Druska 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Soda 1 arbat. š. 0,5
- Cinamonas 1 arbat. š. malto
- Muskatas 1 arbat. š. 1/3 malto
- Cukrus 300 g
- Kiaušiniai 4 vnt. dideli arba 5 vidutinio dydžio
- Aliejus 125 ml
- Vanilė 1 arbat. š. ekstrakto
- Cukinijos 650 g sutarkuotos
- Juodasis šokoladas 100 g
- Sviestas 1 vnt. gabalėlis – formai ištepti
Kaip gaminti
Šokoladinis cukinijų pyragas |
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (25 cm skersmens) ištepkite gabalėliu sviesto ir tolygiai apibarstykite kakavos milteliais. Atidėkite į šalį.
- Dubenyje sumaišykite miltus, nesaldžius kakavos miltelius, druską, kepimo miltelius, sodą, maltus cinamoną ir muskatą.
- Kitame dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės išplakite cukrų, kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai maišykite, kol neliks miltų gumuliukų. Nepermaišykite tešlos.
- Cukiniją sutarkuokite per smulkiąją tarką. Šokoladą susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Tarkuotą cukiniją ir šokolado gabalėlius suberkite į tešlą. Lengvai išmaišykite.
- Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 65–70 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku, t. y. įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. Neperkepkite, antraip skanėstas praras savo drėgnumą.
- Pyragą atvėsinkite ir atsargiai išimkite. Apibarstykite kakava ir tiekite. Skanaus!