Ingredientai
- Cukinijos 500 g tarkuotų
- Miltai 350 g
- Rudasis cukrus 200 g
- Saulėgrąžų aliejus 250 ml
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Kakava 40 g
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Soda 1 arbat. š.
- Kondensuotas pienas 150 g glajui
- Juodasis šokoladas 100 g glajui
- Sviestas 30 g glajui
Kaip gaminti
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir kakava.
2. Kitame dubenyje kiaušinius išmaišykite su ruduoju cukrumi, vanile ir aliejumi bei sudėkite tarkuotas cukinijas.
3. Sumaišykite šlapiuosius ir sausuosius ingredientus bei dėkite gautą tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
4. Kepkite apie valandą 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą palikite šiek tiek atvėsti.
5. Tuomet pradėkite gaminti torto glajų. Juodąjį šokoladą ir sviestą išlydykite bei į gautą masę įmaišykite kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišykite ir ištepkite glajumi atvėsusio pyrago viršų.
6. Pagamintą pyragą palikite pusvalandžiui šaldytuve ir šiek tiek atšaldę patiekite ant stalo.