Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 kiaušiniai, 1 trynys - biskvitui
- Rudasis cukrus 150 g biskvitui
- Vanduo 180 ml verdantis
- Soda 2 g 0,5 arbat. š. - biskvitui
- Miltai 150 g biskvitui
- Aliejus 100 ml biskvitui
- Kakava 50 g biskvitui
- Grietinė 70 g biskvitui
- Druska 1 žiupsnelis biskvitui
- Maskarponės sūris 400 g kremui
- Jogurtas 100 ml natūralus - kremui
- Sultys 90 ml vyšnių - kremui
- Miltelinis cukrus 3 valg. š. kremui
- Romas 6 valg. š. baltasis - kremui
Kaip gaminti
- Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą.
- Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą. Toliau maišydami plona srovele suberkite miltus, druską ir sukite, kol masė taps vientisa. Sukrėskite į nedidelę nepridegančią kepimo formą. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min. (ar biskvitas iškepęs, patikrinkite mediniu konditeriniu iešmeliu). Atvėsusį sulaužykite skirtingų formų gabalėliais.
- Pagaminkite kremą: 200 g maskarponės gerai išsukite su natūraliu jogurtu ir dviem šaukštais miltelinio cukraus. Kitame dubenyje suplakite likusį sūrį, miltelinį cukrų ir vyšnių sultis. Į baltą ir rausvą kremus įmaišykite po tris šaukštus baltojo romo. Šokoladinio biskvito gabalėlius ir skirtingų spalvų kremus susluoksniuokite į desertines taures. Puoškite šviežiomis trešnėmis arba kokteilinėmis vyšnaitėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita