Ingredientai
- Miltai 2,5 st. lakštams
- Kakava 3 valg. š. šokoladinės miltelių; lakštams
- Soda 1,5 arbat. š. lakštams
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. lakštams
- Cukrus 50 g lakštams
- Pienas 6 valg. š. lakštams
- Medus 2 valg. š. pilni; lakštams
- Kiaušiniai 1 vnt. lakštams
- Sviestas 50 g lakštams
- Maskarponės sūris 500 g kremui
- Rududu 1 vnt. indelis; kremui
- Kava 2 valg. š. stiprios ištirpintos; kremui
- Konjakas 2 valg. š. arba romo; kremui
Kaip gaminti
Iškepkite torto lakštus:
1. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais.
2. Į dubenį pilkite pieną, cukrų ir medų. Statykite ant garų vonelės taip, kad puodo kraštai užsidengtų o dubenėlis nesiliestų su vandeniu. Maišykite iki cukrus ištirps.
3. Dėkite sviestą ir maišykite kol išsilydys. Sudėkite sodą ir dar pakaitinkite.
4. Nuimkite nuo kaitros ir atvėsinkite.
5. Masei atvėsus įmuškite kiaušinį, gerai išsukite.
6. Suberkite miltus, kakavos ir kepimo miltelių mišinį bei išminkykite tešlą.
7. Tešlą padalinkite į 10 lygių dalių. Kočiokite 24 cm skersmens lakštus tarp kepimo popieriaus lapų. Lakštus stenkitės iškočioti kuo ploniau.
8. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Dėkite po vieną lakštą ir kepkite po 5 minutes. Nelygius lakštus apipjaukite pagal kepimo formos dydį dar karštus.
Paruoškite kremą:
1. Paruoškite stiprios tirpios kavos ir atvėsinkite.
2. Kambario temperatūros „Rududu“ ir mascarponės sūrį išsukite iki neliks gumuliukų.
3. Po truputį pilkite atvėsintą kavą ir plakite mikseriu. Kremas turi gautis lygus ir glotnus.
4. Supilkite alkoholį ir plakite toliau.
5. Dėkite kremą į šaldytuvą kelioms valandoms. Kremas turi būti purus ir lengvai tepamas, kavos ir alkoholio skonio.
Surinkite tortą:
1. Kremą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam torto sluoksniui ir viršui.
2. Dėkite po vieną lakštą ir pakaitomis pertepkite visus sluoksnius.
3. Torto viršus turi būti kremo.
4. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą parai arba dviems. Kuo ilgiau tortas bręs, tuo skanesnis bus.
5. Puoškite pagal savo fantaziją. Šis puoštas šokolado tvorele, viršus apibarstytas šokoladinės kakavos milteliais ir imbieriniais dekoruotais sausainiais.