Ingredientai
- Cukrus 275 g 125 g tešlai ir 150 g šokoladinei karamelinei masei
- Kiaušinių tryniai 4 vnt. tešlai
- Miltai 210 g tešlai
- Sviestas 200 g 150 g tešlai, 10 g šokoladinei karamelinei masei ir 40 g glajui
- Kepimo milteliai 7 g tešlai
- Druska 1 žiupsnelis šokoladinei karamelinei masei
- Grietinėlė 410 ml 125 ml karamelinei masei, 240 ml šokoladinei masei ir 150 ml kremui
- Juodasis šokoladas 350 g 200 g šokoladinei karamelinei masei ir 150 g glajui
Kaip gaminti
1. Pagaminti tešlą: cukrų ištrinti su kiaušinių tryniais, suberti pusę miltų ir gerai išmaišyti. Sudėti minkštą sviestą, suberti likusius miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išminkyti tešlą. Iškočioti 5 mm storio lakštą.
2. Tešla iškloti kepimo skardą ar formą, subadyti lakštą šakute ir įdėti į šaldymo kamerą bent 4 valandoms. Atšaldytą tešlą kepti 220 °C temperatūros orkaitėje 15–20 minučių.
3. Paruošti šokoladinę karamelinę masę: cukrų nemaišant ištirpinti keptuvėje ant silpnos kaitros ir iš lėto supilti grietinėlę, intensyviai sumaišyti. Kai nebeliks cukraus gumulėlių, nuimti nuo kaitros, sudėti sviestą ir druską. Gerai išmaišyti.
4. Atskirame dubenyje garų vonelėje maišant ištirpinti šokoladą su grietinėle. Sumaišyti karamelinę masę su šokoladine ir užpilti ant iškepto pagrindo. Padėti į šaldytuvą 1–2 valandoms sustingti.
5. Paruošti glajų: sviestą su šokoladu ištirpinti garų vonelėje ir supilti grietinėlę. Gautą masę pavirti porą minučių, kol pradės tirštėti. Užpilti ant pyrago, išlyginti paviršių. Padėti į šaldytuvą 3 valandoms sustingti.