Ingredientai
- Sviestas 190 g minkšto; biskvitui
- Cukrus 320 g biskvitui
- Kiaušiniai 4 vnt. M dydžio, kambario temperatūros; biskvitui
- Pienas 260 ml šilto; biskvitui
- Kava 4 valg. š. stiprios; biskvitui
- Miltai 300 g biskvitui
- Kakava 60 g karčiosios; biskvitui
- Kepimo milteliai 1,5 arbat. š. biskvitui
- Druska 1 žiupsnelis biskvitui
- Grietinėlė 350 ml 36 proc. riebumo; 250 ml kremui ir 100 g šokolado pertepimui
- Rududu 200 g kremui
- Maskarponės sūris 250 g kremui
- Vanduo 250 ml slyvų pertepimui
- Džiovintos slyvos 150 g slyvų pertepimui
- Brendis 100 ml slyvų pertepimui
- Šokoladas 100 g šokolado pertepimui
Kaip gaminti
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava. Persijokite mišinį kelis kartus, kad patektų kuo daugiau oro.
2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Po vieną, plakant įmuškite kiaušinius.
3. Atskirai indelyje karštame vandenyje ištirpintą tirpią kavą supilkite į pieną, berkite druską, šiek tiek vanilės ir viską gerai išmaišykite. Tuomet, neskubant, po truputį į kiaušinio ir sviesto plakinį pilkite pusę miltų, kruopščiai šaukštu išmaišykite, tuomet supilkite likusią pusę.
4. Paruoštą masę supilkite į 2 kepimo formas, išklotas kepimo popieriumi. Dėkite į iki 170°C įkaitintą orkaitę, kepkite apie 30-40 minučių. Ar biskvitai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas.
5. Iškeptus biskvitus ataušinkite, išimkite iš formos. Perpjaukite kiekvieną pusiau.
6. Pagaminkitę kremą. Išplakite grietinėlę iki standumo. Maskarponės sūrį, „Rududu“ dėkite į didesnį dubenį ir mikseriu gerai išplakite iki vientisos masės. Maskarponės-„Rududu“ mišinį atsargiai įmaišykite į plaktą grietinėlę, išmaišykite iki vienalytės masės.
7. Džiovintas slyvas išmirkykite brendžio-vandens mišinyje. Išmirkusias pavirkite 10-15 min. ir atvėsinkite.
8. Paruoškite šokoladinį pertepimą. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo, sudėkite smulkintą šokoladą, ištirpinkite ir atvėsinkite.
9. Į tortinę dėkite vieną biskvitą, sutepkite paruoštu šokoladu, užtepkite kremo, dėkite antrą biskvitą, sutepkite slyvų mase, uždėkite kremo, uždenkite trečiu biskvitu ir viską pakartokite.
10. Šiek tiek kremo pasilikite šonų aptepimui. Tortą dėkite į šaldytuvą parai, nes jis skaniausias, pastovėjęs per naktį.