12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 13
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis-karamelinis tortas su džiovintomis slyvomis

Šokoladinis-karamelinis tortas su džiovintomis slyvomis
Šokoladinis-karamelinis tortas su džiovintomis slyvomis / Druskininkų „Grand Spa“ archyvo nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų „Grand SPA Lietuva“.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava. Persijokite mišinį kelis kartus, kad patektų kuo daugiau oro.

2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Po vieną, plakant įmuškite kiaušinius.

3. Atskirai indelyje karštame vandenyje ištirpintą tirpią kavą supilkite į pieną, berkite druską, šiek tiek vanilės ir viską gerai išmaišykite. Tuomet, neskubant, po truputį į kiaušinio ir sviesto plakinį pilkite pusę miltų, kruopščiai šaukštu išmaišykite, tuomet supilkite likusią pusę.

4. Paruoštą masę supilkite į 2 kepimo formas, išklotas kepimo popieriumi. Dėkite į iki 170°C įkaitintą orkaitę, kepkite apie 30-40 minučių. Ar biskvitai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas.

 

5. Iškeptus biskvitus ataušinkite, išimkite iš formos. Perpjaukite kiekvieną pusiau.

6. Pagaminkitę kremą. Išplakite grietinėlę iki standumo. Maskarponės sūrį, „Rududu“ dėkite į didesnį dubenį ir mikseriu gerai išplakite iki vientisos masės. Maskarponės-„Rududu“ mišinį atsargiai įmaišykite į plaktą grietinėlę, išmaišykite iki vienalytės masės.

7. Džiovintas slyvas išmirkykite brendžio-vandens mišinyje. Išmirkusias pavirkite 10-15 min. ir atvėsinkite.

8. Paruoškite šokoladinį pertepimą. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo, sudėkite smulkintą šokoladą, ištirpinkite ir atvėsinkite.

9. Į tortinę dėkite vieną biskvitą, sutepkite paruoštu šokoladu, užtepkite kremo, dėkite antrą biskvitą, sutepkite slyvų mase, uždėkite kremo, uždenkite trečiu biskvitu ir viską pakartokite.

10. Šiek tiek kremo pasilikite šonų aptepimui. Tortą dėkite į šaldytuvą parai, nes jis skaniausias, pastovėjęs per naktį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.