Ingredientai
- Riešutai 1 st.
- Sviestas 125 g
- Miltelinis cukrus 230 g 50 g - užpilui
- Vanilinis cukrus 20 g pakelis
- Kava 20 g tirpi
- Kakava 3 valg. š. milteliai
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Jogurtas 150 g natūralus neriebus
- Miltai 400 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Sultys 3 valg. š. pusės citrinos - užpilui
- Vanduo 1 valg. š. šlakelis
Kaip gaminti
1.Riešutus nuplaukite, gerai nusausinkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Kambario temperatūros sviestą iki vientisumo išsukite su milteliniu cukrumi, tada suberkite tirpią kavą, kakavos miltelius ir įberkite žiupsnelį druskos.
2. Po vieną įmuškite kiaušinius, sukrėskite jogurtą ir viską gerai išmaišykite.Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, skrudintus riešutus. Tešlą gerai išsukite, kad neliktų gumuliukų.
3.Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kekso formą. Kepkite apie valandą iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
4. Keksą ištraukite iš orkaitės, atvėsinkite ir išimkite iš formos. Užpilui skirtas citrinos sultis ir vandenį sumaišykite su milteliniu cukrumi. Gautu padažu apliekite keksą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita