Ingredientai
- Margarinas 200 g kepiniams
- Miltai 300 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Kakava 6 valg. š. miltelių
- Juodasis šokoladas 200 g
- Pabarstukai: (spalvingų) 4 valg. š.
- Likeris 100 ml kavos
Kaip gaminti
- Margariną atšildykite kambario temperatūroje ir išsukite iki purios masės.
- Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę.
- Miltus su kepimo milteliais persijokite į dubenį, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę.
- Maišydama margariną šaukštu, po vieną įsukite kiaušinius, suberkite cukrų ir miltus.
- Į tešlą suberkite kakavą, 100 g smulkiai tarkuoto šokolado, viską dar kartą gerai išmaišykite ir supilkite į riebalais pateptą kekso formą.
- Keksą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–55 min.
- Iškeptą keksą subadykite pagaliuku, apšlakstykite kavos likeriu, užpilkite vonelėje virš garų ištirpintą šokoladą ir užberkite pabarstukų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita