Ingredientai
- Sviestas 260 g
- Rudasis cukrus 250 g
- Miltai 360 g
- Migdolų miltai 70 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 4 vnt. dideli
- Pienas 85 ml
- Lazdynų riešutai 60 g
- Migdolai 60 g
- Cukatos 60 g apelsinų; ir dar kelių juostelių dekoravimui
- Cukraus pudra 1 valg. š. pabarstymui
- Likeris 20 g apelsinų
Kaip gaminti
1. Elektriniame smulkintuve kartu su apelsinų likeriu susmulkinkite migdolus, lazdyno riešutus ir apelsinų cukatas.
2. Rudąjį cukrų kartu su sviestu išsukite iki purios masės, suberkite migdolų miltus ir gerai išmaišykite. Tada maišant po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite pieną. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
3. Atskirame dubenyje kepimo miltelius sumaišykite su miltais. Tada suberkite į sviestinę masę ir vėl viską gerai išmaišykite. Suberkite ir riešutų bei cukatų trupinius, išmaišykite iki vientisos masės.
4. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve mažiausiai dvylikai valandų.
5. Prieš kepimą palaikykite kambario temperatūroje gerą valandą.
6. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sudėkite tešlą, įspauskite keletą apelsinų cukatų griežinėlių ir kepkite iki 150°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
7. Iškepusį atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.