Ingredientai
- Sausainiai 400 g „Gaidelis“ ar kitokių mėgstamų sausainių trupiniai
- Sviestas 180 g
- Sutirštintas pienas 390 g saldintas
- Kakava 4 valg. š. 4-6
- Dekoravimo dažai 50 g
Kaip gaminti
1. Sviestą ištrinkite, sumaišykite su kondensuotu pienu, kakava, sausainių trupiniais (geriausia sausainius tiesiog sutrupinti ar sumalti) ir viską gerai išmaišius, bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad tešla sukietėtų.
2. Tuomet rankomis formuokite kiaušinį. Kiaušinio išorę galite dekoruoti pasitelkusios fantaziją: gėlytėmis, lapeliais ir t.t.
3. Papuošusios kiaušinį, jį palaikykite šaldytuve 1 val.
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita