Ingredientai
- Juodasis šokoladas 75 g
- Grietinėlė 200 ml
- Cukrus 250 g 3 valg. š. „Dansukker“ želės cukraus „Multi“ ir 180g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ - morengų masei
- Sirupas 1 valg. š. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
- Kiaušiniai 3 vnt. baltymų - morengų masei
- Miltelinis cukrus 30 g „Dansukker“ cukraus miltelių - morengų masei
- Lazdynų riešutai 20 g Skrudintų smulkintų lazdynų riešutų papuošti
- Pipirmėčių aliejaus: (1 - 2 lašeliai- morengų masei) 1 g
Kaip gaminti
- Susmulkinkite šokoladą.
- Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek.
- Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į šešis nedidelius indelius ir palikite ataušti.
- Morengų masei paruošti į verdantį vandenį įdėtame prikaistuvyje pakaitinkite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol cukrus ištirps.
- Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite 5–10 min., berdami cukraus miltelius. Pagal skonį įpilkite pipirmėčių aliejaus.
- Morengų masę pilkite ant šokoladinio kremo ir karamelizuokite paviršių, naudodami kulinarinį degiklį.
- Pabarstykite skrudintais smulkintais lazdynų riešutais.
- Patarimas: iš likusios morengų masės galite pagaminti nedidelių morengų.
Receptas „DANSUKKER“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita