Ingredientai
- Sviestas 187 g 112 g pyragui ir 75 g kremui
- Juodasis šokoladas 390 g 55 proc. kakavos; 230 g pyragui ir 160 g kremui
- Kiaušiniai 8 vnt. 5 pyragui ir 3 kremui
- Cukrus 150 g 50 g pyragui ir 100 g kremui
- Vanduo 30 g kremui
Kaip gaminti
Iškepkite pyragą:
1. Išlydykite šokoladą. Į jį įmaišykite lydytą sviestą.
2. Trynius išplakite su cukrumi. Baltymus išplakite atskirai.
3. Į plaktus trynius po truputį įmaišykite šokolado ir sviesto masę bei baltymus.
4. Supilkite gautą masę į kepimo formą ir kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min.
Paruoškite kremą:
1. Iš cukraus ir vandens nemaišant virkite sirupą, kol įkais iki 127 laipsnių.
2. Sirupą pilkite į plakamus baltymus ir plakite, kol atvės.
3. Įmaišykite šokoladą, ištirpintą su sviestu.
Dekoruokite tortą:
1. Neišimant pyrago iš formos, užpilkite jį kremu ir atvėsinkite šaldytuve. Dalį kremo pasilikite puošimui.
2. Atvėsusį tortą puoškite kremu – tam naudokite konditerinį švirkštą. Ant torto taip pat išdėliokite uogų, vaisių ar uogų kremo.