Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui
- Cukrus 100 g biskvitui
- Druska 1 žiupsnelis biskvitui
- Miltai 30 g biskvitui
- Krakmolas 40 g biskvitui
- Kakava 30 g be cukraus; biskvitui
- Maskarponės sūris 350 g įdarui
- Cukraus pudra 40 g įdarui
- Kava 5 valg. š. espresso arba tiesiog stiprios; įdarui
- Juodasis šokoladas 90 g 40 g smulkiai sukapoto, su riešutais ar be jų įdarui ir 50 g sutarkuoto papuošimui
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 C°.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės, o baltymus drauge su žiupsneliu druskos – iki stangrių putų. Lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus į plaktus trynius.
3. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį berkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, turi išeiti maždaug 30x33 cm stačiakampis. Kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes. Skardą išimkite iš orkaitės ir biskvitą uždenkite sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu – taip jis neišsausės.
4. Maskarponę plakite virtuviniu plaktuvu drauge su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilkite kavą, kol gausite lengvai tepamo kremo konsistencija, Priklausomai nuo maskarponės, gali reikėti nuo 3 iki 5 šaukštų kavos.
5. Atsargiai apverskite biskvitą. Nuimkite kepimo popierių. 2 šaukštus kremo atidėkite į šalį papuošimui, o likusį užtepkite ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberkite kapotu šokoladu.
6. Pradėdami nuo vieno krašto, labai atsargiai susukite vyniotinį.
7. Likusiu kremu aptepkite vyniotinio viršų, apiberkite tarkuoto šokolado drožlėmis. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, bet prieš patiekdami palaikykite 15 min. kambario temperatūroje.