Ingredientai
- Obuoliai 5 vnt. vidutinio dydžio
- Sviestas 150 g
- Juodasis šokoladas 100 g
- Kakava 2 valg. š.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 6 valg. š.
- Miltai 2 st.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą nedideliu kiekiu vandens, o ant jo – dubenį su tirpdomu sviestu ir šokoladu. Į juos įmaišykite cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų. Nuimkite dubenį nuo puodo ir viską gerai išmaišykite.
2. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir vėl viską sumaišykite. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į gautą tešlą. Tešla turi išeiti gan tiršta.
3. Tuomet į ją įmaišykite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską sukrėskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir po maždaug 50 minučių pyragą išimkite. Leiskite jam atvėsti ir ragaukite!