Ingredientai
- Cukrus 150 g
- Medus 100 g
- Kakava 75 g tamsios
- Grietinėlė 180 ml
- Sviestas 100 g
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š. 0.5 - malto
- Pipirai 1 arbat. š. maltų - čili
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodasis šokoladas 70 g
Kaip gaminti
- Į vidutinio dydžio prikaistyvį suberkite cukrų, sudėkite medų, suberkite kakavos miltelius ir supilkite grietinėlę.
- Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį ir toliau virkite, nuolat maišydami, apie 5 minutes.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite sviestą, vanilės ekstraktą, maltą cinamoną, aitriąją papriką ir žiupsnelį druskos.
- Suberkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą. Išmaišykite, kol šokoladas ištirps.
- Paragaukite ir, jei norite, pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
- Palikite padažą šiek tiek atvėsti. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį indelį. Šaldytuve galite laikyti iki mėnesio. Prieš patiekdami, pusę minutės pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad sutvirtėjęs kremas vėl taptų padažo konsistencijos.