Ingredientai
- Juodasis šokoladas 400 g (300 g pagrindui, 100 g glajui)
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Sviestas 180 g
- Rudasis cukrus 150 g
- Migdolai 50 g
- Graikiniai riešutai 50 g
- Žemės riešutai 1 sauja
- Druska 1 arbat. š. (jūros)
- Maskarponės sūris 400 g
- Apelsinai 1 vnt.
- Miltelinis cukrus 50 g
- Brendis 1 valg. š. (konjakas)
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Medus 1 valg. š.
Kaip gaminti
Pagrindas
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Į nedidelį puodą dėkite 170 g sviesto, rudąjį cukrų, 300 g gabaliukais susmulkinto šokolado. Puodą su visu turiniu įstatykite į didesnį puodą ir viską ištirpinkite vandens vonelėje.
2. Migdolus ir graikinius riešutus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.
3. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite šluotele iki standžių putų. Trynius išplakite plaktuvu. Nesustodami plakti, į trynius įpilkite šokolado ir sviesto masę bei suberkite smulkintus riešutus. Vėliau palaipsniui dalimis sudėkite išplaktus baltymus.
4. Kepimo formą ištepkite likusiu sviestu. Sudėkite į ją tešlą ir 25–30 min. šaukite į įkaitintą orkaitę. Jeigu pagrindas dar bus neiškepęs, pridenkite jį kepimo popieriumi ir dar pakepkite 5–7 min.
Kremas
5. Apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka ir išspauskite iš jo sultis. Sutarkuotą apelsino žievelę sumaišykite su 2 valg. š. apelsinų sulčių, įdėkite maskarponės sūrį, cinamoną, cukraus pudrą, įpilkite konjaką ir viską kruopščiai išmaišykite.
6. Atvėsusį šokoladinį pagrindą perpjaukite išilgai per pusę. Vieną dalį ištepkite kremu ir uždėkite ant viršaus kitą pagrindo dalį.
Glajus
7. 100 g juodojo šokolado ištirpinkite vandens vonelėje, vėliau įdėkite medų ir išmaišykite. Tortą apliekite glajumi bei išlyginkite plačiu peiliu.
8. Sugrūskite žemes riešutus ir apibarstykite jais tortą.