Ingredientai
- Grietinėlė 3 st. liesos
- Juodasis šokoladas 200 g
- Krakmolas 4 valg. š.
- Kakava 4 valg. š.
- Cukrus 4 valg. š.
- Sviestas 50 g
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Avietės 2 st. šviežių
Kaip gaminti
- Avietes nuplaukite, nuvarvinkite, palikite nudžiūti. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kakavą ir cukrų. Pieną supilkite į prikaistuvį.
- Statykite ant ugnies, luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, suberkite smulkintą juodąjį šokoladą. Maišydami kaitinkite, kol išsilydys.
- Nenustodami maišyti suberkite krakmolo, kakavos ir cukraus mišinį. Virkite, kol masė sutirštės (nepamirškite maišyti). Suberkite vanilinį cukrų, sudėkite smulkintą sviestą.
- Maišydami kaitinkite, kol pastarasis produktas išsilydys. Ant porcijos dydžio indelių dugno paberkite aviečių, ant uogų sukrėskite pravėsusį pudingą.
- Pridenkite indelius maistine plėvele, valandą palaikykite šaldytuve. Tiekdami puoškite likusiomis avietėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita