Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Cukrus 150 g miltelinio
- Juodasis šokoladas 250 g
- Miltai 60 g
- Sviestas 150 g
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį citrinos sulčių
- Romas (pagal skonį) 1 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Džiūvėsiai 40 g saujelė kepimo skardai pabarstyti
Kaip gaminti
1. Šokoladą sulaužykite, sumeskite į puodelį su sviestu ir nuolat maišydama ištirpykite vonelėje virš garų. Kai masė taps vientisa, įmaišykite miltelinį cukrų, vanilę, romą, įvarvinkite šlakelį citrinų sulčių, puodelį nukelkite nuo ugnies ir šokolado masę kiek atvėsinkite.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite iki vientisos masės ir nuolat plakdama šluotele plona srovele supilkite šokolado masę. Tada suberkite miltus ir masę labai gerai išplakite, kad neliktų gumulėlių.
3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
4. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, supilkite tešlą ir apie 35 min. kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita