Ingredientai
- Miltai 150 g
- Cukrus 150 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kakava 100 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Soda 1 arbat. š.
- Graikiniai riešutai 100 g
- Sviestas 50 g
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, palikite šiek tiek atvėsti.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir sodą, įpilkite stiklinę šilto vandens, maišykite, kol neliks cukraus grūdelių. Įmuškite kiaušinį, supilkite sviestą, suberkite smulkintus riešutus, išmaišykite.
3. Nedidelę skardą patepkite sviestu, supilkite tešlą, kepkite 180ºC orkaitėje maždaug pusvalandį. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar pyragas iškepė. Atvėsinkite, pabarstykite milteliniu cukrumi, supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
Kulinaro patarimas. Šį pyragą galima valgyti ir karštą. Bus dar skaniau, jei patieksite su vanilinių ledų rutuliukais, apšlakstysite klevų sirupu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita